Galibi
Door: Tessa
Blijf op de hoogte en volg Tessa
11 September 2008 | Suriname, Paramaribo
Heel veel heb ik niet te vertellen hoor, maar er zijn alweer mensen die heel nieuwsgierig zijn naar het volgende verhaal, dus zal jullie even vertellen over Galibi. Daar ben ik eind augustus heen geweest een groep van 18 man, erg gezellig! We hadden een grote hut gehuurd waar we onze hangmatten op konden hangen, er zat zelfs een klein keukentje bij met water. Er was daar een beach festival. Ik had eigenlijk net zoiets als Lowlands verwacht, maar dan op het strand en met hangmatten i.p.v. een tent. Daar kun je het dus echt niet mee vergelijken, er is daar één grote feesttent, waar iedere avond gewoon feest was, 1x een paar optredens (lokale indianendans, vuurspuwers, capoeira enzo). Het was echt heerlijk, overdag lekker luieren in je mat, beetje hangen, kletsen en slapen en ’s avonds feest! We zijn daar in totaal 5 dagen geweest. Overdag konden we niet zwemmen, want dan stond het water te laag en moest je oppassen voor de roggen. We kwamen op het strand een visser tegen die een rog in zijn net had gevangen, die hebben we gegeten die avond, is best lekker ook! Een beetje plakkerig alleen…
Dit was ook gelijk het laatste weekend van Edith, die is inmiddels weer thuis nu, heel jammer. We missen je!
Ik ben ook voor het eerst naar Overbrigde geweest, net zoiets als White Beach, maar dan wat kleiner en mooier.
Verder hebben we alsnog geprobeerd een fietstocht naar de plantages te maken, maar ook deze keer is het mislukt. We hadden meer zin om lekker te stappen de avond ervoor :).
En Anouk is jarig geweest, we hebben haar mee uit eten genomen naar een Thais restaurant, daar is ze gek op!
Afgelopen dinsdag zou de familie van Dirry hier aankomen, maar toen ze naar het vliegveld wilde gaan om ze op te halen kreeg ze een telefoontje… Ze hadden met 7 man gewoon het hele vliegtuig gemist!!! Vandaag is poging twee, ik geloof dat het nu wel beter gaat, Dirry is nu op het vliegveld en als het goed is is het vliegtuig ondertussen wel geland, we zullen zien.. Gelukkig hebben ze de terugreis ook met twee dagen uit kunnen stellen, dus ze missen hier toch geen dag. Zaterdag komt er nog een vriendin van Dirry hier en dan vertrekt zij alweer op 27 sept, we blijven met steeds minder over hier…
Maar over twee weken komt Nadine al deze kant op, en nog wat later mijn moeder, Toon en Jos! Heb er zin in!!! :)
Vorige week hebben Anouk en ik ook te horen gekregen dat ons project in het binnenland niet door kan gaan. Medische Zending wil dat we dan minimaal 1 jaar blijven, twee maanden is te kort… Super jammer, want de mensen in het dorp waar we heen zouden gaan hadden ons erg graag zien komen, maar ja.. Nu zit ik dus een beetje met die laatste drie maanden. Ik heb al ontslag genomen, en heb eigenlijk geen zin meer om weer terug te gaan werken in het ziekenhuis… Dat wordt dus nog even kijken wat we dan gaan doen. Op zich zouden we allebei wel heel graag naar een ander land hier in Zuid-Amerika gaan om Spaans verder te leren en vrijwilligerswerk te gaan doen, maar omdat de vliegverbindingen hier heel slecht zijn wordt dat een beetje lastig. Als we bijvoorbeeld naar Ecuador zouden willen vliegen we via Trinidad, Curaçao en Miami, en zijn we 1100 euro kwijt. Dat gaat hem dus niet worden… Ik ga er even over nadenken, hoop jullie in mijn volgende verhaal te kunnen vertellen wat de plannen zijn! Het enige wat ik zeker weet is dat ik niet eerder terug kom naar Nederland... Hebben jullie goeie tips?
Tot de volgende keer!
X-je Tes
11 September 2008 - 21:08
Naomi:
oooh Galibi, Overbridge... ik droom weer helemaal weg hier! Jammer dat IK gewoon morgen weer moet werken in Emmen. Mijn trips van de afgelopen dagen: een fietstochtje over de drentse hei en naar de plaatselijke supermarkt! :( Ook eeeenig!
Wat wel echt leuk is: Morgen heb ik een reunie met de meiden uit Su in Amsterdam. Dus helemaal hopeloos is het nog niet!
Meissie, ENJOY!!
xxx -
12 September 2008 - 01:26
Annelies:
heej!
wat jammer dat het werk daar niet doorgaat! bedoel ontwikkelingswerk qua project... maar je kunt vast wel iets anedsr gaan doen? Een tijdje nog op reis, met tussendoor iets werken??
Of gaat dat niet??
K hoop van jou ook nog te horen wat je gaat doen! K ga bijna weg ook, nu nadert de tijd! Gaat heel heel snel. Inmiddels nog een week of twee ;) Heel fijn moet ik zeggen! Ga nog relaxen en k ben beniwud wat je gaat doen!!! Doei doie, X Annelies -
12 September 2008 - 08:04
Joz:
Heee zus! Ik heb er zin in!!! Hmm ... wat veel mensen doen is leraar Engels worden! Is dat niet iets voor jou, voor de laatste 3 maanden misschien?
xx -
12 September 2008 - 12:31
Dorle:
Lieve Tessa, mooie foto's weer. Jullie kamp doet me een beetje denken aan de slaapzaal op het internaat maar dan gezelliger met die hangmatjes. Die rog zag er lekker gevaarlijk uit! Jammer dat je project niet doorgaat, nu moet je iets anders verzinnen. Ehbo-post op een prachtig strand misschien? En zo nu en dan een mooie man uit zee redden? Klasse-assistente op een basisschool? Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Zoals je misschien gehoord hebt ben ik weer oma geworden! Olivier Jan heet hij en woog bij de geboorte 4680 gram. Erg lief zo'n kleintje. Theo zit momenteel in Bilbao voor een congres, dus ik heb het rijk alleen. We hebben je gemist op Lieselotte's verjaardag. Matyas en Juliana waren er ook met de kids, maar verder geen neef of nicht te bekennen. Zeker allemaal de avond ervoor teveel gefeest. Dit was het nieuws uit Leiden. Geniet van je tijd in Paramaribo en tot schrijfs. Liefs van Dorle -
13 September 2008 - 08:01
Nadine:
Chickie!! ziet er weer goed uit zeg!! mooie bounty strandjes..heerlijk, kan niet wachten!!
tot snel!! Kussiess
O ja en een paar uit mn bbal team zijn naar Nigaraqua geweest voor Spaans enzo...klonk ook erg leuk... -
14 September 2008 - 14:48
Marlous:
Hé schattie, ziet er allemaal geweldig uit joh! Jammer dat het project in het binnenland niet doorgaat joh, je komt vast nog wel iets nóg leukers tegen, zal voor m'n ogen en oren voor je openhouden!! Ben wel jaloers op Nadientje hoor, wil óók!!
Geniet ervan hè meissie!!
Kus Mar (en een hé'le dikke van René) XXXX